Каталог български онлайн радио станции излъчвани в Интернет

Поточно излъчване чрез плейър на онлайн радио каталог. Слушайте безплатно българско интернет радио, новини, спорт, музика и подкасти. Онлайн радио Energy, Радио Fresh, Радио N-Joy, Радио 1, Радио Z-Rock, БГ радио, Радио Веселина и др.Български онлайн радио станции

  • БГ радиоОнлайн радио
  • Радио 1Онлайн радио
  • Радио EnergyОнлайн радио
  • Радио ВероникаОнлайн радио
  • Радио N-JoyОнлайн радио
  • Радио 1 РокОнлайн радио
  • Радио CityОнлайн радио
  • Дарик радиоОнлайн радио
  • АвторадиоОнлайн радио
  • Радио BG ON AirОнлайн радио
  • Радио ФокусОнлайн радио
  • Радио Jazz FMОнлайн радио
  • Радио bTVОнлайн радио
  • Радио Nova NewsОнлайн радио
  • Радио EuronewsОнлайн радио
  • Радио NovaОнлайн радио
  • Радио Classic FMОнлайн радио
Радио Витоша онлайн Радио FM + Радио Fresh Радио The Voice Радио Веселина
БНР радио Хоризонт Радио Z-Rock Радио Melody Радио Magic Радио Ultra


Интернет радиото става все по-популярно през последните няколко години, тъй като всеки вече има по-лесен достъп до Интернет. Но накратко какво е уебкастинг, как работи и какво крие бъдещето?


Какво е уебкастинг?

Ако сте тук, вероятно е защото сте се запитали „Какво е уебкастинг?“ Е, уебкастирането (известно още като онлайн радио или уебкастинг) е цифрова аудио услуга, доставяна по интернет.


Линкове към официални онлайн радио станции:


...


Други български радиостанции

Радио „Класик ФМ“


Радио „Класик ФМ“ е основано през 1994 г. и в момента е собственост на bTV Media Group. Класик ФМ е единственото радио за класическа музика в България. Медията организира много класически концерти и цикълът „Концертмайсторите“, който е ежегоден. Радиото разполага със собствен оркестър и е организатор на „Европейски музикален фестивал“, който се осъществява в най-големите градове на България, София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе.

Радио „Jazz FM“


Радио „Jazz FM“ е в ефира на България от 2001 г. и е собственост на bTV Media Group. Мотото на медията е „Защото музиката има значение“ и само тук можете да чуете най-доброто от Джаз, Блус, Соул и Фънк музиката. Музикалната схема на радиото ни представя най-доброто от утвърдените хитове, както и новата музика от тези стилове. Радио „Jazz FM“ може да се слуша ефирно в София на честота 104 MHz, онлайн и чрез вашия кабелен оператор.

Радио „Зорана“


Радио „Зорана“ е основано през 2012 г. и може да се слуша ефирно в Софийски регион на честота 87,6 MHz, както и онлайн от сайта на медията. Мисията на радиото е да подкрепя българската култура, като подпомага развитието на българската музика, автори и изпълнители. В музикалната схема на радиото можете да чуете най-новата българска поп музика, като песните с преплетени фолклорни мотиви са особено ценени от медията.

Радио „999“


Радио „999“ е регионална медия, която покрива ефирно градовете Ямбол и Елхово на честота 95,5 MHz. Радиото започва своето излъчване през 2009 г. и освен ефирно може да се слуша и онлайн през неговия сайт. Програмна схема е разнообразна и освен новинарско радио с емисии за Ямбол и Сливен, на вълните на Радио „999“ можем да чуем и качествена Поп музика. Мотото на радиото е „Само хитовете!“, като стремежа е да се пускат само заглавия оглавяващи или оглавявали Топ класациите.

Радио „Бумеранг“


Радио „Бумеранг“ започва излъчване през 1996 г. и ефирно покрива региона на Габрово и част от Севлиево и Дряново. Програмната схема на медията се подготвя в Габрово и е с общ профил, което означава, че освен музика включва и новини, които изпреварват с 5 минути всеки кръгъл час. В музикалното съдържание преобладават най-новите Поп хитове, но могат да се чуят и заглавия от преди 10 г. В програмата на радиото не се включва Поп фолк музика, Фолк музика, Алтернативна музика и Техно.

Плейър каталог с най-популярните български онлайн радиостанции излъчвани в Интернет


Онлайн радиото използва поточна медия, за да предостави на слушателите непрекъснат поток от аудио, който не може да бъде поставен на пауза или възпроизведен като традиционните медии. В това отношение той се различава от файловите услуги при поискване. Друг начин, по който уебкастовете се различават от подкастите, е, че последните се изтеглят, а не се предават поточно.


Запознайте се с функциите на радио плейърът.


Онлайн радио услугите предлагат новини, спорт, чат и музика в различни формати, предлагани от традиционните радиостанции. Много онлайн радио услуги също са свързани с традиционни (наземни) радиостанции или радиопредавания. Въпреки че по-ниските разходи за стартиране и поддръжка позволиха на независимите интернет радиостанции да нараснат значително.


Как работи уеб радиото?

Как работи уеб радиото?

Както подсказва името, за възпроизвеждане на онлайн радиостанции е необходима Интернет връзка. Слушателите могат да слушат от всяка точка на света, стига да имат Интернет. Много цифрови станции също излъчват на живо онлайн.


Какви са предимствата на Интернет радиото?

Какви са предимствата на Интернет радиото?

Има голям избор от радиостанции. Предоставянето на голям брой опции е най-същественото предимство на онлайн радиото. Тези излъчвания са ограничени до малка част от целия радиоспектър. Това означава, че повечето населени райони имат само около 30 DAB радиостанции и по-малко от половината са FM радиостанции. Това обаче не е проблем за онлайн излъчванията.


Всички радио жанрове:Поп, Данс, Електро, Хип-хоп, Рок музика, Метал, Ретро, Джаз, Класика, Шансон и др.


Публикуване на коментар

0 Коментари