Други безплатни български радио станцииДруги български радиостанции

Радио „Класик ФМ“


Радио „Класик ФМ“ е основано през 1994 г. и в момента е собственост на bTV Media Group. Класик ФМ е единственото радио за класическа музика в България. Медията организира много класически концерти и цикълът „Концертмайсторите“, който е ежегоден. Радиото разполага със собствен оркестър и е организатор на „Европейски музикален фестивал“, който се осъществява в най-големите градове на България, София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе.

Радио „Jazz FM“


Радио „Jazz FM“ е в ефира на България от 2001 г. и е собственост на bTV Media Group. Мотото на медията е „Защото музиката има значение“ и само тук можете да чуете най-доброто от Джаз, Блус, Соул и Фънк музиката. Музикалната схема на радиото ни представя най-доброто от утвърдените хитове, както и новата музика от тези стилове. Радио „Jazz FM“ може да се слуша ефирно в София на честота 104 MHz, онлайн и чрез вашия кабелен оператор.

Радио „Зорана“


Радио „Зорана“ е основано през 2012 г. и може да се слуша ефирно в Софийски регион на честота 87,6 MHz, както и онлайн от сайта на медията. Мисията на радиото е да подкрепя българската култура, като подпомага развитието на българската музика, автори и изпълнители. В музикалната схема на радиото можете да чуете най-новата българска поп музика, като песните с преплетени фолклорни мотиви са особено ценени от медията.

Радио „999“


Радио „999“ е регионална медия, която покрива ефирно градовете Ямбол и Елхово на честота 95,5 MHz. Радиото започва своето излъчване през 2009 г. и освен ефирно може да се слуша и онлайн през неговия сайт. Програмна схема е разнообразна и освен новинарско радио с емисии за Ямбол и Сливен, на вълните на „999“ можем да чуем и качествена Поп музика. Мотото на радиото е „Само хитовете!“, като стремежа е да се пускат само заглавия оглавяващи или оглавявали Топ класациите.

Радио „Бумеранг“


Радио „Бумеранг“ започва излъчване през 1996 г. и ефирно покрива региона на Габрово и част от Севлиево и Дряново. Програмната схема на медията се подготвя в Габрово и е с общ профил, което означава, че освен музика включва и новини, които изпреварват с 5 минути всеки кръгъл час. В музикалното съдържание преобладават най-новите Поп хитове, но могат да се чуят и заглавия от преди 10 г. В програмата на радиото не се включва Поп фолк музика, Фолк музика, Алтернативна музика и Техно.

Публикуване на коментар

0 Коментари