Национално новинарско българско онлайн радио



Новинарско българско онлайн радио

Българско национално радио „БНР“


Българско национално радио „БНР“ е държавна обществена медия създадена през 1935 г. с указ на Цар Борис III. С този указ на Цар Борис III радиоразпръскването в България е вече под юрисдикцията на държавата. Първите успешни опити за излъчване на радио предавания са още през 1929 г., осъществени от инженери под ръководството на инж. Георги Вълков. Строежа на сградата на радио „София“ започва през 1938 г., като първоначално се излъчва на средни вълни. По време на Втората световна война за 3 години, като трета радиостанция на България е включен и град Скопие. Развитието на радиото по време на социализма започва на 9 септември 1944 г. след въоръжения преврат и прочетената прокламация на Кимон Георгиев по програма „София“. Развитието на БНР продължава и по време на демокрацията след 11 ноември 1989 г. То претърпява и търпи множество реформи с пускането и спирането на популярни предавания и водещи, надяваме за добро.

„Дарик радио“


„Дарик радио“ е първото частно радио в България, което стартира своето излъчване през 1992 г. „Дарик радио“ се опитва да превърне обективната и точна информация в своя запазена марка. Радиото излъчва изпреварваща информация не само за водещите политически новини, но и разполага с едни от най-добрите спортни, икономически и политически предавания в своята програмна схема. Музикално-развлекателните предавания също присъстват в програмата на Дарик. Програмния формат на Дарик е много разнообразен и всеки ден можете да попаднете на интересни гости и актуални теми. Всичко това разбира се създава от сериозен екип от водещи и репортери, ръководени умело от гъвкаво ръководство.

Радио „Фокус“


Агенция „Фокус“ съществува от 2000 г. в партньорство с най-големите световни медии, като РИА „ Новости“, КУНА, МЕНА, Бета и Фонет, Макфакс, Медиафакс и много др. Радио „Фокус“ излъчва 24 ч. в денонощието собствени предавания и новинарски емисии на всеки час. Агенцията е изградила мрежа от офиси в цялата страна и разбира се в София, от които ежедневно подготвя авторски информационни, развлекателни, културни, исторически, образователни, спортни и друг тип предавания. От 2011 г. радио „Фокус“ има лиценз за излъчване и в град Тараклия в Молдова, къде живеят повече от 100 000 етнически българи. Програмното разнообразие агенцията дължи на огромния екип от над 200 репортери, редактори, IT специалисти, дизайнери, преводачи и др.

БТВ радио“


БТВ радио“ едно от водещите новинарски радиа в България и марката с едно от най-високото доверие. Програмата на радиото е много динамична и ни дава възможност да проследим новините за деня, актуални и спортни събития, популярни предавания и да чуем любимата си поп музика. Станцията е с много висок рейтинг в София и предпочитано средство за масово осведомяване не само сред столичани.

Радио „К2“


Радио „К2“ е основано през 2008 г. и е кръстено на едноименния връх, към който няма лесен маршрут за изкачване. В програмната схема на медията можете да попаднете на аналитични и информационни предавания. Емблематични журналисти на радиото са Илиана Беновска, Клара Маринова, Велислава Дърева, Явор Дачков и др. Можете да гледате сутрешните предавания на медията на живо по телевизия ТВ 1.


Публикуване на коментар

0 Коментари